Maść kasztanowa 130 ml Gorvita
- Tylko naturalne produkty
- Darmowa dostawa od 249 zł
- Nowy

Opis produktu
Charakterystyczny jajeczny aromat.
Zawiera związków siarki, które nadają jej kolor.
Imituje zapach jaj kurzych.
Idealnie nadaje się jako dodatki do dań bezmięsnych.
Sól himalajska czarna Smakosz znana również jako Kala Namak jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej jako przyprawa lub dodatek do chaats (przypraw), ostrych sosów, wszystkich rodzajów owoców, raitas (indyjskich dipów) i wielu innych indyjskich pikantnych przekąsek. Na charakterystyczny aromat jajeczny Chaat masala (indyjska mieszanka przypraw) ma wpływ czarna sól. Osoby spoza Indii, które nie są przyzwyczajone do czarnej soli często porównują jej zapach do zapachu zgniłych jaj. Z powodu obecności związków siarki, nabiera ona od brązowo-różowego do ciemno-fioletowego koloru kamienia. Czarna sól wydobywana jest m.in. w Pakistanie, Indiach i Bangladeszu. Sól jest związkiem złożonym z jednej cząsteczki sodu i jednej cząsteczki chloru. Składa się głównie z chlorku sodu oraz niewielkich ilości: - siarczanu sodu, - siarczku żelaza, - siarkowodoru. Niestety, wbrew powszechnej opinii, czarnej soli nie można przypisać właściwości detoksykujących czy leczniczych. Wszystkie rodzaje soli to tak naprawdę ten sam związek chemiczny – NaCl. Różnica pomiędzy poszczególnymi rodzajami polega na domieszkach, które nadają im charakterystyczny smak czy zapach. Daleko więc szukać badań potwierdzających prozdrowotne właściwości czarnej soli kala nam
8 innych produktów w tej samej kategorii:








Komentarze (0)
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane