- Tylko naturalne produkty
- Darmowa dostawa od 249 zł

Opis produktu
Sok z Buraka Kiszony BIO 500 ml Bio Food
Sok z kiszonego buraka idealnie sprawdzi się w roli zakwasu do barszczu, jednak nie jest to jego jedyne zastosowanie. Ze względu na właściwości lecznicze i prozdrowotne, może stać się naturalnym suplementem diety. Swoje dobroczynne dla organizmu człowieka właściwości, kiszony burak zawdzięcza bakteriom kwasu mlekowego oraz kwaśnemu odczynowi pH.
Sok z kiszonego buraka - właściwości
Sok z kiszonego buraka to składnik, który każdy z nas powinien włączyć do swojej diety. Ma silne działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu oczyszcza organizm z toksyn. Ma także właściwości przeciwzapalne i wzmacniające - wspomaga proces odbudowy flory bakteryjnej jelit, a także jest doskonałym wsparciem dla jelit po przebytej antybiotykoterapii. Zakwas z czerwonych buraków pozytywnie wpływa na pracę jelit, ponieważ jego składniki przyspieszają wydalanie kwasu moczowego. Kiszony sok z buraka jest także stosowany w leczeniu anemii. Buraki to warzywa, które działają krwiotwórczo, dzięki wysokiej zawartości żelaza. Zakwas z buraków dodaje energii i poprawia koncentrację, a także wpływa na wydolność fizyczną i umysłową.
Sok z kiszonego buraka – bogactwo cennych witamin i minerałów
Burak ćwikłowy ma działanie przeciwnowotworowe, wspomaga procesy krwiotwórcze, obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Poprawia parametry morfologiczne krwi. Sprzyja polepszeniu zdrowia osób po zabiegach operacyjnych oraz pacjentów w trakcie i po chemioterapii. Działa przeciwzakrzepowo, wzmacnia kości, reguluje pracę nerek. Burak stosowany jest też w leczeniu anemii oraz grypy. Zawiera witaminy B1, B2, C, PP, E, K1 oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, magnez, żelazo mangan, sód.
Wartość odżywcza 100 ml produktu:
wartość energetyczna 78 kJ / 18 kcal
tłuszcze <0,5 g
w tym nasycone <0,1 g
węglowodany 3,9 g
w tym cukry 1,2 g
białko 0,7 g
sól 0,99 g
Składniki:
sok z ekologicznych buraków ćwikłowych kiszonych 98%, ekologiczny czosnek 1%, sól kłodawska 1%
Kraj pochodzenia buraków: Polska
Tłoczony, nie z koncentratu.
Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.
Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków ekologicznych.
W 2011 na targach Natura Food w Łodzi sok z buraka kiszonego otrzymał główną nagrodę - złoty medal dla najlepszego polskiego produktu ekologicznego.
8 innych produktów w tej samej kategorii:
Komentarze (0)
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane