Producent: Agnex

Migdały kalifornijskie 250 g łuskane

14,50 zł

Produkt dostępny od ręki

Dowiedz się więcej

Kup teraz, otrzymasz pojutrze

Dowiedz się więcej

Dostawa od 15,99 zl

Dowiedz się więcej

Kup w sklepie stacjonarnym

Dowiedz się więcej

Opis produktu

Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza  Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów.

Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina  E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. 

Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.

 

Kraj pochodzenia: USA/Australia/RPA (w zależności od dostępnej partii)

 

Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

2497 kJ / 604 kcal

Tłuszcz:

- kwasy tłuszczowe nasycone

52,0 g

4,7 g

Węglowodany:

- cukry

7,6 g

4,9 g

Błonnik

0 g

Białko

20,0 g

Sól

0,04 g

 

Informacje o alergenach

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, dwutlenek siarki i soję.

Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

 

Komentarze (0)

arrow-right-long search-icon close-icon
Loading...